Sommelier I. stopnje

Izobraževanje Sommelier I. stopnje poteka v organizaciji Zavoda SloVino in Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije.

Slušatelji v treh semestrih predavanj osvojijo širok nabor teoretičnih in praktičnih znanj. Spoznajo senzoriko vina, enogastronomijo, kulinariko, vinsko retoriko, strežbo, veščine nastopa pred gostom, vinogradništvo, zakonodajo, trženje vina in ob strokovnem vodenju poskusili več kot 200 slovenskih in tujih vin. Vsebine podajajo izkušeni strokovnjaki z vključevanjem naprednih didaktičnih metod in poudarkom na praktičnem delu.

Izobraževanje se zaključi s celodnevno strokovno ekskurzijo in svečano podelitvijo sommelierskih diplom in insignij.

Zavedamo se, da se moramo kot sommelierji neprestano izobraževati in slediti novostim na področju sommelierstva, zato posebno pozornost namenjamo znanjem od trte do kozarca, vinogradništvu, vinarstvu, kulinariki ter njihovemu druženju.

Znanja, ki jih slušatelji pridobijo tekom študijskega programa na Sommelier.si Academy, so skrbno izbrana, vključujejo moderne didaktične pristope in vrhunske predavatelje. Obilica vodenih pokušenj in treningov je v veliki meri praktično naravnanih. Vinsko kulinarična znanja in veščine, povezane z vinsko kulturo, ter njihov prenos v prakso, so esencialni del poslanstva Sommelier.si Academy.

V izobraževalne procese so vključeni vrhunski strokovnjaki, ki izjemno zakladnico znanj nesebično delijo s sodelujočimi na izobraževanjih, predavanjih, delavnicah, treningih strežbe in degustacijah.

Sommelierji smo zastavonoše in vzor ostalim oboževalcem vina, ko gre za spoštovanje vina, pristop k ostalim deležnikom vinsko kulinarične stroke in pri čaščenju žlahtne kapljice. Novi termini izobraževanj so razpisani in objavljeni na www.sommelier.si.

Izjava: Robert Puklavec, predsednik Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije

Program izobraževanja Sommelier I. stopnje Sommelier.si Academy je usklajen na Izvršilnem odboru Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in potrjen na Zboru kot najvišjem organu društva. Gre za edini s strani našega strokovnega društva potrjen in certificiran sommelierski izobraževalni program.

Vse Sommelierje I. stopnje, ki uspešno zaključijo izobraževanje na Sommelier.si Academy, sprejmemo v Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije. Sodelovanje novih sommelierjev v društvu je izjemno pomembno, saj predstavljajo izobražen »podmladek«, ki usmerja kulturo vina v Sloveniji.

Pomemben je del, kjer skrbimo za pridobivanje dodatnih znanj obstoječim sommelierjem in za njihovo obveščanje o trendih v stroki. Že zaradi kulinarike in vinske spremljave je vsako druženje članov poučno in zanimivo.

Prijavite se na tečaj in se nam pridružite na sommelierskih doživetjih

http://www.sommelier.si